Eestist Hispaaniasse. Siesta

Eestlased hoiavad ikka kokku eks ole? Meil oli väga hea meel, kui saime küllakutse Hispaanias elavatelt eestlastelt. Aga enne külla minekut oli vaja korda ajada meie internetiprobleem. Probleem ise oli loomulikult see, et ehk ikka saab kusagilt kullast odavamalt seda õhu kaudu levivat ilmaime.

Hommik läks meil aeglaselt. Nii nagu ikka. Enda voodist üles vedamine võttis aega, kohvi valmistamine võttis aega, söögi valmistamine võttis vee kauem aega ja nii me saime uksest välja umbes kella 1 paiku.

Hommik

Kent oli kusgilt välja uurinud, et Orange on kordades parem kui Vodafone ja nii me suundusime siis vanalinna poole, et Orange esindusest läbi hüpata.

Parkimine…


Juba vanalinna alguses saime aru, et Estepona on hetkel selles kummituslinna staadiumis. Enamus poe uksed olid restidega kinni tõmmatud. Aga lootus sureb viimasena, eks ole? No surigi. Ka Orange uksed olid kinni tõmmatud.


Silt Orange aknal



Ma tunnen, et nüüd on õige aeg seletada pisut, mida see kummituslinn läpsemalt tähendab. Ma usun, et täpsem seletus sellele tuleb tulevikus. Need on senised tähelepanekud.

Kujutage nüüd ette, et kõnnite linnas, kus elu keeb. Vasakul ja paremal on poodide uksed lahti, rahvamassid voorivad sisse-välja, hispaanlaste vali jutusumin kostub igast uksest. Ja korraga saab kell 14.00. Uksed hakkavad teineteise järel sulguma justkui oleks linnale pommiähvardus antud. Rahvas voolab laiali ja korraga seisad sa üksi keset suurt tänavat. Tegelikkuses jäävad kohvikud lahtiseks ja ka suuremad toidupoed on avatud, kuid saate aru küll.

Seda kummituslinna staadiumit kutsutakse Siestaks. Ma hetkel veel täpselt ei tea, mida Siesta ajal tehakse, aga ma eeldan, et mõned käivad söömas, mõned viivad oma lapsed ehk koolist koju, mõni läheb magama ja mõni tõenäoliselt lööb lihtsalt aega surnuks kusagil. Siesta kestab kella viieni ja siis hakkab linn taas elama. Justkui oleks keegi taas PLAY nuppu vajutanud. Poodide uksed avanevad teineteise järel ja rahvas voolab ei tea kust taas tänavatele. 

Kummituslinnad on muidugi erinevad. Pisikesed linnad on tegelikult ka üsna õudsad. Kõik on kinni. Hea kui ühe kohviku leiad terve linna peale, mis veel avatud on. Suuremates linnades on vähemalt turistid, kes edasi-tagasi voorivad. Muidu tekiks tõesti tunne, et tulnukad on kõik elanikud tuhastanud…

Estepona seinamaalingud



Pikk jutt nüüd kokku võtta…Orange jäi täna ära. Elagu Siesta ja halb internet!

Vantsisime tagasi auto juurde ja hakkasime liikuma. Mõtlesime, et võtame ikka külakosti ka kaasa. Oleksime võinud sellele tegelikult varem mõelda, sest kiirtee ääres poodi leida ei ole keeruline aga sinna poodi kohale jõudmine on. Parasjagu kestis ka mingi püha. Nagu ma aru sain, siis see püha oli tegelikult eile ja ainult Madridis..aga no pühapäev on ju enamus toidupoode nagunii kinni seega teeme ikka nii, et pühadejärgne päev on vaba ja kui juba Madridis, siis ikka igal pool mujal ka! Lõpuks õnnestus üks toidupood leida ja seega missioon sai edukalt lõpetatud.


Pärast pikka ekslemist suletud toidupoodide vahel jõudsime kohale. Meid võeti vastu väga viisakalt. Arutasime läbi kõik küsimused, mis meil seni tekkinud olid. Ikka veiniklaasi taga. Külaskäik venis suhteliselt pikale, sest juttu jätkus tõesti tundide viisi ja ka veinipudeleid sai lõpuks tühjendatud kolm(mina olin seekord autoroolis, seega ma tühjendasin samal ajal kohvitasse). Lapsed avastasid enda jaoks basseini ja veetsid enamuse õhtut selle ääres. Lõpuks suundusime hilisõhtul kodu poole ja lubasime kindlasti veelgi külla minna. Väga fun oli!

0 kommentaari:

Postita kommentaar