Kuhu prügikasti kõrvale viidud varandused jõuavad?


Lõpuks ometi jõudsime me pühapäevasele turule, kuhu me juba ligi kolm nädalat minna tahtsime. Kuigi pühapäevad on siin Hispaania päikese all kõige vaiksemad ja rahulikumad, siis polnud me kuidagimoodi sinna turule kohale jõudnud. Arvatavasti sellepärast, et seal võiks kohal olla kell 10 ja sel ajal üritame me tavaliselt oma silmi voodis lahti saada...

Seekord me aga leppisime kokku, et ei magagi päeva maha ja ajame ennast üles. Lubasime veel teineteist voodist maha lükata, kui muu ei aita.. Kuidagimoodi õnnestus meil end ilma vigastusteta üles ajada ja isegi tass kohvi enne minekut ära juua.

Kuigi lapsed oli ka eelmine õhtu väga hilja magama läinud, siis nendel polnud mingit probleemi üles saada. Nemad olid juba ammu enne meid püsti ja imetlesid oma köögis oma kommihunnikuid. Kui mina lõpuks kööki jõudsin, siis istusid nad juba keset paberihunnikut magusate nägudega. Kui nüüd mõni suhkrupolitsei muretsema hakkab, siis ei ole põhjust. Ma juba eile peitsin need kommid kappi. Ilma kisata. Isegi lapsed said aru, et nii palju komme pole mõistlik endale sisse süüa..

Turupäevast edasi. Nagu ka enne Feriale minekut, ei olnud mul õrna aimugi, mis mind ees ootab. Pidi olema silmapiiri taha ulatuvate kauplejate rägastikud. Ja nii oligi.

Turuplatsi ees

Kohale jõudes oli parkimisplatsi ees politseinikud, kes rõõmsalt autojuhtidele abiks olid. Ehk siis hoidsid liikluse turuplatisele ja sealt ära sujuvana. Esimene asi, mida me imestasime oli autode hunnikud. Meeletult palju rahvast oli end turupäeval kohale vedanud. 



Turul müüdava kauba võib jagada neljaks. 

Esiteks oli sea vanakraamimüüjad. Ma usun, et nii mõnigi on oma kauba prügikastide kõrvalt kokku korjanud ja siis nüüd turul müüki paisanud. Ega ma viltu ka ei vaata. Arvestades, et mida siin maal minema visatakse, siis vähemalt ei jõua see kraam prügimäele vaid leiab endale uue kodu. Vanakraami kauplejatelt võis päris hea hinnaga ägedaid asju saada. Elektroonikat, lasteasju korraliku kaubamärgiga kellasid ja päikeseprille jne. Ehk siis kõike oli saada. 


Teiseks olid seal vahvad mustanahalised, kes kõik müüsid ühte ja sama kaupa, ühe ja sama hinna eest. “This belt only ten euros. Very good belt, special price for you!!”. Ja siis lähed edasi ja järgmine räägib täpselt sama juttu. 

Kolmandaks leidis seal natuke ka uut kaupa. Naisteriideid ja meesteriideid, mis aga minu imestuseks suhteliselt kallid olid. Naiste kleidid 30 eurot, meeste triiksärgid 25. Ma oleks turul pisut soodsamaid hindu eeldanud. 


Üliägedad laternad!
Ja siis mõned üksikud puu- ja juurviljaletid ja vürtsiletid. Kõige paremate hindadega kõige parem kraam. Kiivid, ploomid ja banaanid olid 1.50 kilo, murelid 3.50 kilo, õunad, tomatid ja sidrunid 1 euro kilo. Tassisime koju mitu kilo head kraami!



Ja kuna me ka seesamiseemneid saime, siis tegime lõunasöögiks suhsit.






Kuna Teie viimati turul käisite? Kus Eestis kõige vingemad turukohad on?

0 kommentaari:

Postita kommentaar